Binnenbak

Spiegelwand voor uw dressuur binnenbak

Waarom een binnenspiegel

Spiegels rond uw bak bieden ruiter en instructeur goed zicht op de beweging en houding van zowel de ruiter als het paard. Dit verhoogt het rendement van de training en leidt tot betere prestaties, want ook in de ruitersport is aandacht voor detail de sleutel tot succes.

Kiest u voor een manegespiegel van Fosk Mirrors, dan kiest u voor kwaliteit. Wij werken uitsluitend met vakmensen die uw spiegel vakkundig, snel en vooral veilig monteren, zodat u er direct na de montage plezier aan zult beleven!

Korte zijde

Meestal is een gehele korte zijde, een spiegelwand van 20 meter breed en 1,70 meter hoog . Deze spiegelwand bestaat uit meerde spiegels welke nagenoeg tegen elkaar aan zijn gemonteerd. Door de geringe vertekening lijkt het alsof de spiegelwand 20 meter onafgebroken is.

Met deze spiegel kijkt u o.a. of uw balans en houding kloppen. In de spiegel op de korte zijde, waar je recht op af rijdt, check je onder andere of je niet naar links of naar rechts hangt. Bij het halthouden in het midden is het zien van slechts twee benen het teken dat je paard mooi vierkant staat.

Ook word deze spiegel veel gebruikt als de zo genaamde passpiegel.

Midden van de korte zijde (C)

Door het formaat van deze spiegel is het mogelijk, schouder binnenwaarts of travers over de volledige lengte van de lange zijde op de hoefslag te zien. Deze spiegel is zeer geschikt om op de korte zijde van de bak te monteren. In de spiegel op de korte zijde, waar je recht op af rijdt, check je onder andere of je niet naar links of naar rechts hangt. Bij het halthouden in het midden is het zien van slechts twee benen het teken dat je paard mooi vierkant staat.

Hoefslag

Deze spiegels hebben meestal een breedte afmeting van 1,25 of 2,50 meter breedte. De hoogte is doorgaans 1,70 meter. In de spiegel op de korte zijde, waar je recht op af rijdt, check je onder andere of je Of je paard recht gericht is en of jezelf niet naar links of naar rechts hangt. Bij het halthouden in het midden is het zien van slechts twee benen het teken dat je paard mooi vierkant staat.

Lange zijde

Met spiegels op de lange zijde controleer je de hoofdhouding van je paard. Ook kun je een blik werpen op zijn beengebruik. Het gevaar van achterwaarts rijden langs een spiegel aan de lange zijde is dat je dan zelf snel gaat verzitten om het goed te kunnen zien.

Gebruik de spiegel op de lange zijde om je eigen houding te controleren als je er langs rijdt. Zitten bit, hand, onderarm en elle boog op een lijn? En je oren, schouder, heup en hak? Kijk ook of je niet te ver voor- of achterover leunt, of je hoofd recht is en je onderrug niet te hol. Let ook op de positie van je bekken.

Afdekken en beschermen

Wilt u ook zonder spiegel kunnen oefenen en uw spiegel beschermd kunnen achterlaten als u hem niet gebruikt, dan kunnen we uw spiegelwand voorzien van een professioneel rolgordijn op maat. Het rolgordijn is gemaakt van PVC-zeildoek en kan met een afstandsbediening eenvoudig in één keer worden opgerold of afgerold. Met één druk op de knop is uw spiegel dus gereed voor gebruik of juist goed beschermd. Het zeildoek is leverbaar in verschillende RAL-kleuren en het is waterdicht.

Rolwand

Fosk heeft twee rolwanden, een midden- en een bovenrolwand. Beide zijn voorzien van een rolbuis met in één uiteinde een buismotor die langs een geleiderail loopt. De Fosk Bovenrolwand is geschikt voor een lengte tot en met 7,5 meter. Deze rolwand heeft links en rechts een lagerblok waarin de rolbuis hangt. Voor lengtes van meer dan 7,5 meter hebben we de Fosk Middenrolwand. Bij deze rolwand is de rolbuis in het midden van het doek geplaatst. Tijdens het oprollen rolt de rolbuis in het bovenste doekdeel omhoog en rolt hij tegelijkertijd het onderste doekdeel mee op. De Fosk Middelrolwand heeft bovendien als voordelen dat hij een grotere windvastheid heeft en dat het doek minder gaat plooien.

Montage dressuurspiegel

Onze spiegels worden standaard gemonteerd in onze aluminium profielen. Deze profielen zijn voorzien van een rubberen inlage, waardoor corrosie van de spiegelranden wordt tegengegaan.

Ook hebben onze profielen als voordeel dat een spiegel eenvoudig te vervangen is, mocht deze onverhoopt toch stuk gaan.

De profieldelen worden op een houten regelwerk geplaatst. Zorgvuldige montage van dit regelwerk zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk vertekening zal optreden tussen de verschillende spiegeldelen.

Het regelwerk en de spiegel worden geheel naar uw wens afgesteld op uw locatie en de door u aangegeven helling. Ook verschaft het regelwerk de spiegel een doorvalbeveiliging, waardoor deze minder snel zal breken.

Offerte aanvragen

Bent u opzoek naar een binnenbak spiegel voor uw manege? Wij van FOSK willen u graag helpen met de juiste spiegel. Vraag vrijblijven een offerte aan en wij bieden u een gepaste mogelijkheid.

Volledig opmaat gemaakt

Voor iedere manege zijn de wensen verschillend, bent u opzoek naar een kleine spiegel aan de zijkant, of opzoek naar een volledige spiegelwand aan de lange zijde? Wij staan u graag te woord.

Beregening

Heeft u een beregeningsinstallatie, waardoor er water op de spiegel komt? Dit kan ervoor zorgen dat uw spiegel aangetast wordt en langs de randen gaat oxideren. Om dit te voorkomen kunnen we uw spiegel behandelen met een speciale coating die de kans op oxidatie sterk vermindert.
Het is niet mogelijk om dit geheel te voorkomen. Regelmatig water op uw spiegel kan na verloop van tijd leiden tot een vervuilde spiegel.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Uw naam: (verplicht)

Postcode:

Plaats: (verplicht)

Telefoon:

E-mail (verplicht)

Opmerkingen of toelichtingen

Ik heb interesse in een manege spiegel met de volgende specificaties:
Spiegel lokatie
BinnenBuiten
Manege spiegel kan geplaatst worden tegen bestaande constructie of is vrijstaand
BestaandVrijstaand
Kwaliteit spiegel (Bekijk het verschil)
SuperSafeNormaal
Hoogte: in meters (standaard 1,7m)

Breedte: in meters

Aangepaste breedte in meters, namelijk:

Optioneel foto('s) toevoegen van spiegel lokatie (toegestane bestandsformaat .jpg .jpeg)
Foto 1 (max. 1MB groot):
Foto 2 (max. 1MB groot):
Foto 3 (max. 1MB groot):