Dressuurspiegels voor buiten

Optimaal bestand tegen weer en wind

Waarom kiest u voor een manegespiegel voor buiten?

Bij de ruitersport is een goede zit erg belangrijk. Met een spiegel bij uw buitenbak kan een ruiter beter werken aan zijn eigen houding en beweging, en aan die van zijn paard. Met één blik in de spiegel kan hij controleren of hij rechtop zit en of de hoofdhouding en het beengebruik van zijn paard juist zijn. Ook kan hij direct zien of correcties het gewenste effect opleveren. Zo verhoogt een manegespiegel het rendement van de training, en dat zorgt voor een beter resultaat én meer plezier.

Bestand tegen alle weersinvloeden

Een spiegel buiten heeft natuurlijk veel te verduren. Maar met onze kennis en ervaring en goed onderhoud hoeft dit geen probleem te zijn. Hij is ontworpen met het oog op veiligheid, maar vooral ook stormvast. Door de door onszelf ontwikkelde unieke constructie met grondpalen trotseert hij de sterkste storm. Daarnaast kan hij sneller worden gemonteerd dan gebruikelijke spiegels, eventueel door uzelf of een bekende. Dit bespaart u tijd en dat scheelt aanzienlijk in de prijs. Zo kunt u snel beginnen met het verbeteren van uw rijvaardigheid.

Manegespiegel buiten gelaagd

Voor een buitenbak kunt u bij ons kiezen uit drie formaten dressuurspiegels: 160 cm (hoefslag), 295 cm  en 410 cm.  De spiegelwand bestaat uit twee dunnere lagen glas (2x 3mm) met daartussen een doorzichtige folie, zoals bij veiligheidsglas. Deze spiegeldelen zijn rondom poly geslepen. De reflectie is even helder als bij een gewone spiegel, maar de veiligheid is beter. Breekt de spiegel, dan blijven scherven namelijk direct aan de folie kleven en dat voorkomt veel gevaar.

Hoefslag

Deze spiegel voor de hoefslag is 1,60 meter breed en 2,06 meter hoog.In de spiegel op de korte zijde, waar je recht op af rijdt, check je onder andere of je paard recht gericht is en of jezelf niet teveel naar links of naar rechts hangt. Bij het halthouden in het midden is het zien van slechts twee benen het teken dat je paard mooi vierkant staat. Onze hoogwaardige manegespiegel is dus een essentieel hulpmiddel om uw training naar een hoger niveau te tillen.

Opties voor een buitenbak

Wat voor soort spiegel zoekt u? Bij elke wens past een eigen spiegel, in formaat en soort. Bij ons vindt u twee soorten manegespiegels voor bij uw buitenbak. Elk van beide is een uitstekende keuze en kan naar wens worden voorzien van een waterafstotende coating.

FOSK Manegespiegels

Standaard managespiegel

 • Op geprepareerd regelwerk
 • In aluminium profiel
 • Voorzien van veiligheidsfolie
 • Minimale vertekening
 • -
 • -
 • Voordelig geprijsd
Offerte aanvragen
FOSK Manegespiegels

Gelaagde managespiegel

 • Unieke stormvaste constructie
 • In aluminium profiel
 • Voorzien van veiligheidsfolie
 • Minimale vertekening
 • Verhoogde veiligheid
 • Blank verzilverd en gelaagd (2x 3mm)
 • -
 • Goede prijs/kwaliteit
Bestel direct online

Hoe geniet u langdurig van uw dressuur spiegel?

Een spiegel is in principe niet ontworpen voor gebruik buiten. Maar met de juiste voorbereiding en onderhoud kunt u er toch jarenlang van genieten. Wij kunnen u daarbij helpen met onze handleiding, tips en de juiste hulpmiddelen. Ook kunt u ervoor kiezen om een speciale coating te laten aanbrengen. Deze vermindert de aantasting van de spiegel, al voorkomt hij het niet geheel. Het kan dus zijn dat uw spiegel buiten na verloop van tijd toch enigszins vervuild raakt.

Montage dressuurspiegel voor buiten

Hoe gaan we te werk?
Is er bij uw buitenbak een geschikte muur om de manegespiegel aan te bevestigen dan gaan we net zo te werk als bij een binnenbak. We monteren de spiegel op een constructie van speciaal geprepareerde houten balken. Deze balken hebben minder last van werking en daardoor wordt uw spiegel niet uit de lijn getrokken. We monteren ze zorgvuldig, zodat we uw spiegel strak en onder de juiste hoek kunnen uitlijnen. Vertekening beperken we zo tot een minimum. Daarnaast zorgen de balken voor doorvalbeveiliging.

Op deze achterconstructie brengen we een profiel aan, waarin we de spiegeldelen plaatsen. Dit profiel bestaat uit geanodiseerd aluminium met een rubberen inlage. De inlage vermindert aantasting van de spiegelrand. Dankzij de juiste hulpmiddelen en expertise monteren we uw spiegel veilig en vlot. Na een korte onderbreking kunt u uw buitenbak met nog meer plezier gebruiken.

Is er geen geschikte wand om de spiegel aan te bevestigen, dan plaatsen we een stormvaste, stalen stellage. Deze wordt goed verankerd in de grond, zodat hij bestand is tegen weer en wind. Indien nodig storten we eerst een betonpoer om de palen op te plaatsen. Dit vermindert de kans op verzakking aanzienlijk, al is enige verzakking na verloop van jaren nooit helemaal te voorkomen.

Met behulp van speciale ophangbeugels bevestigen we het profiel op de stellage. Dankzij deze beugels kunnen we de spiegel optimaal afstellen: strak uitgelijnd en precies in de door u gewenste hoek. Ook wanneer de stellage toch wat verzakt, kunnen we uw spiegel door de beugels eenvoudig opnieuw afstellen. Dankzij de juiste hulpmiddelen en expertise bouwen we het geheel vlot en veilig op, zodat ook nu uw buitenbak al na een korte onderbreking weer open kan.

Offerte aanvragen

Overweegt u een manegespiegel aan te schaffen? Wij helpen u graag aan de juiste spiegel voor uw situatie. Geef uw wensen door en we sturen u een passend aanbod met daarin alle informatie over de meeste geschikte spiegel voor bij uw binnenbak en een vrijblijvende offerte.

Geheel op maat

Elke manege heeft zijn eigen wensen, en soms zijn die erg specifiek. In dat geval maken wij graag een spiegel geheel op maat. Neemt u contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Afdekken en beschermen

Wilt u ook zonder spiegel kunnen oefenen en uw spiegel beschermd kunnen achterlaten als u hem niet gebruikt, dan kunnen we uw spiegelwand voorzien van een professioneel rolgordijn op maat. Het rolgordijn is gemaakt van PVC-zeildoek en kan met een afstandsbediening eenvoudig in één keer worden opgerold of afgerold. Met één druk op de knop is uw spiegel dus gereed voor gebruik of juist goed beschermd. Het zeildoek is leverbaar in verschillende RAL-kleuren en het is waterdicht.

Rolwand

Fosk heeft twee rolwanden, een midden- en een bovenrolwand. Beide zijn voorzien van een rolbuis met in één uiteinde een buismotor die langs een geleiderail loopt. De Fosk Bovenrolwand is geschikt voor een lengte tot en met 7,5 meter. Deze rolwand heeft links en rechts een lagerblok waarin de rolbuis hangt. Voor lengtes van meer dan 7,5 meter hebben we de Fosk Middenrolwand. Bij deze rolwand is de rolbuis in het midden van het doek geplaatst. Tijdens het oprollen rolt de rolbuis in het bovenste doekdeel omhoog en rolt hij tegelijkertijd het onderste doekdeel mee op. De Fosk Middelrolwand heeft bovendien als voordelen dat hij een grotere windvastheid heeft en dat het doek minder gaat plooien.

Montagemogelijkheden

Voor het plaatsen van een spiegel bij uw buitenbak is het van belang om te weten of er een bestaande constructie is waar de spiegel aan kan worden gemonteerd. Is dit het geval, dan kan de spiegel worden opgebouwd uit onze standaard spiegeldelen van 2,50 x 1,70 meter.

Deze spiegeldelen worden geplaatst in een frame van aluminium profieldelen dat op een houten regelwerk aan de muur wordt bevestigd. Omdat er voor de spiegel geen speciale stellage opgebouwd hoeft te worden is dit een erg voordelige optie.

Stormvaste stellage

Heeft u rond uw buitenbak geen geschikte wand om een spiegel aan te bevestigen, dan kunnen wij de spiegel plaatsen met behulp van een stevige stellage. De spiegel wordt met behulp van aluminium profieldelen op de stellage gemonteerd. Ook bij deze constructie is het mogelijk om de spiegel zo lang te maken als u wilt.

De stellage bestaat uit stevige, stalen buizen met sterke koppelingen en is speciaal ontworpen voor een spiegelwand die weer en wind moet kunnen weerstaan. Hij is stormvast en kan op iedere locatie worden geplaatst, mits er voldoende ruimte is. Zoals u op de afbeelding kunt zien, wordt de stellage goed in de grond verankerd. De precieze verankering is afhankelijk van de grond. Is er een grotere kans op verzakking, dan treffen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Verzakking van een stellage

Afhankelijk van de bodem plaatsen we een stellage voor een buitenspiegel met behulp van palen die in de grond geplaatst worden of door eerst een betonpoer te storten, waarop de palen worden geplaatst. De kans op verzakking wordt hierdoor sterk verkleind. Dat er door de jaren heen enige verzakking kan optreden is echter niet geheel te voorkomen.

Mocht uw spiegel om wat voor reden dan ook verzakken, dan kunnen wij deze dankzij onze speciale ophangbeugels eenvoudig weer in de juiste stand zetten. Verzakt uw spiegel, dan horen wij het graag en zetten wij dit graag recht. Ook een verzakking voorkomt bij Fosk dus niet dat u jarenlang van uw spiegel kunt genieten!

Weersinvloeden

Een spiegel is in principe niet ontworpen voor gebruik in de buitenlucht. Door weersinvloeden kan de spiegel langs de randen worden aangetast met oxidatie als gevolg. Om dit te voorkomen kunnen we uw spiegel behandelen met een speciale coating.
Deze coating zorgt ervoor dat oxidatie minder kans krijgt, maar dit geheel voorkomen is niet mogelijk. Het kan dus zijn dat een spiegel in de buitenlucht na verloop van tijd toch vervuild raakt.