Buitenbak

Spiegelwand voor uw dressuur buitenbak

Waarom een buitenspiegel voor uw manege

Een kwetsbaar product als een dressuurspiegel heeft buiten natuurlijk veel te verduren. Maar met onze kennis en ervaring op het gebied van materialen en spiegels hebben we ook voor buiten een geschikte spiegel voor u.

Deze wordt professioneel afgewerkt, zodat u er ongeacht zon, regen en wind jarenlang van zult genieten.

Korte zijde

Meestal is een gehele korte zijde, een spiegelwand van 20 meter breed en 1,70 meter hoog . Deze spiegelwand bestaat uit meerde spiegels welke nagenoeg tegen elkaar aan zijn gemonteerd. Door de geringe vertekening lijkt het alsof de spiegelwand 20 meter onafgebroken is.

Met deze spiegel kijkt u o.a. of uw balans en houding kloppen. In de spiegel op de korte zijde, waar je recht op af rijdt, check je onder andere of je niet naar links of naar rechts hangt. Bij het halthouden in het midden is het zien van slechts twee benen het teken dat je paard mooi vierkant staat.

Ook word deze spiegel veel gebruikt als de zo genaamde passpiegel.

Midden van de korte zijde (C)

Door het formaat van deze spiegel is het mogelijk, schouder binnenwaarts of travers over de volledige lengte van de lange zijde op de hoefslag te zien. Deze spiegel is zeer geschikt om op de korte zijde van de bak te monteren. In de spiegel op de korte zijde, waar je recht op af rijdt, check je onder andere of je niet naar links of naar rechts hangt. Bij het halthouden in het midden is het zien van slechts twee benen het teken dat je paard mooi vierkant staat.

Hoefslag

Deze spiegels hebben meestal een breedte afmeting van 1,25 of 2,50 meter breedte. De hoogte is doorgaans 1,70 meter. In de spiegel op de korte zijde, waar je recht op af rijdt, check je onder andere of je Of je paard recht gericht is en of jezelf niet naar links of naar rechts hangt. Bij het halthouden in het midden is het zien van slechts twee benen het teken dat je paard mooi vierkant staat.

Lange zijde

Met spiegels op de lange zijde controleer je de hoofdhouding van je paard. Ook kun je een blik werpen op zijn beengebruik. Het gevaar van achterwaarts rijden langs een spiegel aan de lange zijde is dat je dan zelf snel gaat verzitten om het goed te kunnen zien.

Gebruik de spiegel op de lange zijde om je eigen houding te controleren als je er langs rijdt. Zitten bit, hand, onderarm en elle boog op een lijn? En je oren, schouder, heup en hak? Kijk ook of je niet te ver voor- of achterover leunt, of je hoofd recht is en je onderrug niet te hol. Let ook op de positie van je bekken.

Afdekken en beschermen

Wilt u ook zonder spiegel kunnen oefenen en uw spiegel beschermd kunnen achterlaten als u hem niet gebruikt, dan kunnen we uw spiegelwand voorzien van een professioneel rolgordijn op maat. Het rolgordijn is gemaakt van PVC-zeildoek en kan met een afstandsbediening eenvoudig in één keer worden opgerold of afgerold. Met één druk op de knop is uw spiegel dus gereed voor gebruik of juist goed beschermd. Het zeildoek is leverbaar in verschillende RAL-kleuren en het is waterdicht.

Rolwand

Fosk heeft twee rolwanden, een midden- en een bovenrolwand. Beide zijn voorzien van een rolbuis met in één uiteinde een buismotor die langs een geleiderail loopt. De Fosk Bovenrolwand is geschikt voor een lengte tot en met 7,5 meter. Deze rolwand heeft links en rechts een lagerblok waarin de rolbuis hangt. Voor lengtes van meer dan 7,5 meter hebben we de Fosk Middenrolwand. Bij deze rolwand is de rolbuis in het midden van het doek geplaatst. Tijdens het oprollen rolt de rolbuis in het bovenste doekdeel omhoog en rolt hij tegelijkertijd het onderste doekdeel mee op. De Fosk Middelrolwand heeft bovendien als voordelen dat hij een grotere windvastheid heeft en dat het doek minder gaat plooien.

Montagemogelijkheden

Voor het plaatsen van een spiegel bij uw buitenbak is het van belang om te weten of er een bestaande constructie is waar de spiegel aan kan worden gemonteerd. Is dit het geval, dan kan de spiegel worden opgebouwd uit onze standaard spiegeldelen van 2,50 x 1,70 meter.

Deze spiegeldelen worden geplaatst in een frame van aluminium profieldelen dat op een houten regelwerk aan de muur wordt bevestigd. Omdat er voor de spiegel geen speciale stellage opgebouwd hoeft te worden is dit een erg voordelige optie.

Stormvaste stellage

Heeft u rond uw buitenbak geen geschikte wand om een spiegel aan te bevestigen, dan kunnen wij de spiegel plaatsen met behulp van een stevige stellage. De spiegel wordt met behulp van aluminium profieldelen op de stellage gemonteerd. Ook bij deze constructie is het mogelijk om de spiegel zo lang te maken als u wilt.

De stellage bestaat uit stevige, stalen buizen met sterke koppelingen en is speciaal ontworpen voor een spiegelwand die weer en wind moet kunnen weerstaan. Hij is stormvast en kan op iedere locatie worden geplaatst, mits er voldoende ruimte is. Zoals u op de afbeelding kunt zien, wordt de stellage goed in de grond verankerd. De precieze verankering is afhankelijk van de grond. Is er een grotere kans op verzakking, dan treffen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Verzakking van een stellage

Afhankelijk van de bodem plaatsen we een stellage voor een buitenspiegel met behulp van palen die in de grond geplaatst worden of door eerst een betonpoer te storten, waarop de palen worden geplaatst. De kans op verzakking wordt hierdoor sterk verkleind. Dat er door de jaren heen enige verzakking kan optreden is echter niet geheel te voorkomen.

Mocht uw spiegel om wat voor reden dan ook verzakken, dan kunnen wij deze dankzij onze speciale ophangbeugels eenvoudig weer in de juiste stand zetten. Verzakt uw spiegel, dan horen wij het graag en zetten wij dit graag recht. Ook een verzakking voorkomt bij Fosk dus niet dat u jarenlang van uw spiegel kunt genieten!

Offerte aanvragen

Bent u opzoek naar een buitenbak spiegel? Wij van FOSK willen u graag helpen met de juiste spiegel. Vraag vrijblijven een offerte aan en wij bieden u een gepaste mogelijkheid.

Volledig opmaat gemaakt

Voor iedere buitenbak zijn de wensen verschillend, bent u opzoek naar een kleine spiegel aan de zijkant, of opzoek naar een volledige spiegelwand aan de lange zijde? Wij staan u graag te woord.

Weersinvloeden

Een spiegel is in principe niet ontworpen voor gebruik in de buitenlucht. Door weersinvloeden kan de spiegel langs de randen worden aangetast met oxidatie als gevolg. Om dit te voorkomen kunnen we uw spiegel behandelen met een speciale coating.
Deze coating zorgt ervoor dat oxidatie minder kans krijgt, maar dit geheel voorkomen is niet mogelijk. Het kan dus zijn dat een spiegel in de buitenlucht na verloop van tijd toch vervuild raakt.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Uw naam: (verplicht)

Postcode:

Plaats: (verplicht)

Telefoon:

E-mail (verplicht)

Opmerkingen of toelichtingen

Ik heb interesse in een manege spiegel met de volgende specificaties:
Spiegel lokatie
BinnenBuiten
Manege spiegel kan geplaatst worden tegen bestaande constructie of is vrijstaand
BestaandVrijstaand
Kwaliteit spiegel (Bekijk het verschil)
SuperSafeNormaal
Hoogte: in meters (standaard 1,7m)

Breedte: in meters

Aangepaste breedte in meters, namelijk:

Optioneel foto('s) toevoegen van spiegel lokatie (toegestane bestandsformaat .jpg .jpeg)
Foto 1 (max. 1MB groot):
Foto 2 (max. 1MB groot):
Foto 3 (max. 1MB groot):